Semantic Language Processing with Common Sense

• 講者許永真 教授 (國立臺灣大學資訊工程學系暨網路與多媒體研究所)
    邀請人:蘇克毅
  • 時間2019-07-16 (Tue.) 10:00 ~ 12:00

In this talk, I will start by presenting three language processing tasks (sentiment analysis, abstractive summarization, and image paragraphing) that we have explored in recent years. I will then introduce Chinese ConceptNet and its potential for improving such NLP tasks.

許永真教授現任臺大資訊工程學系暨網路與多媒體研究所。許教授致力於人工智慧研究領域逾三十年,研究主題含人工智慧、智慧型多代理人、資料分析與知識挖掘、群眾運算、及人機協作。 成功地結合群眾運算及機器學習建構了最大的繁體中文常識知識庫。自2012年起,許教授擔任「臺大智慧聯網創新研究中心」(原Intel台大創新研究中心)主任,積極進行跨國、跨校、跨領域、跨產學合作,研發智慧型物聯網技術、擴充人機互動於未來智慧製造之研究。許教授活躍於國際學術領域,曾擔任台灣人工智慧學會理事長。近年來在產學研究合作上的成果,得到2016 MSRA Collaborative Research Award, 及Intel Labs Distinguished Collaborator Award 等獎勵。